Nadgradnja ameriških vozil

 

PP

Nadgradnja vozil MRAP JERRV CAT II 6X6

V prostorih 157. logističnega polka so pripadniki Inženiringa Logistične brigade predstavili prototip nadgradnje vozila MRAP JERRV CAT II 6X6, ki ga je prevzel Vod za uničevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev (VUNUS) 430. mornariškega diviziona in ga bo temeljito testiral. Slovenska vojska je sedem tovrstnih  oklepnih vozil s protiminsko zaščito dobila v dar od Ameriške vojske, ki jih je uporabljala v Afganistanu, po načrtih pa naj bi pet vozil predelali za potrebe SV.

Stotnik Robert Oštir, poveljnik Voda za uničevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev: "Vozilo mora izpolnjevati več zahtev: mora biti tri dni samozadostno, zaščiteno pred radijsko vodenimi in improviziranimi eksplozivnimi sredstvi, imeti pa mora tudi dovolj prostora za vso opremo, ki jo ima oddelek."

Brigadir Milan Žurman, poveljnik Logistične brigade: "Upravičeno sem ponosen na svoje sodelavce iz Inženiringa in 157. logističnega polka, celotni ekipi pohvale in zahvala!"

 

Na vozilu so bile izvedene številne nadgradnje

Vozilo je bilo prebarvano iz ameriške puščavske barve v barve Slovenske vojske, dodani so bili različni nosilci za oborožitev in strelivo, reflektorji, rotacijska luč, antene in telekomunikacijska omarica, v notranjosti pa so bile izvedene številne spremembe, kot npr. konzola za napajanje in komunikacijsko informacijski sistem, kemični detektorji, regali za opremo, miza in stoli ipd. 

V načrtu nadgradnja še štirih oklepnikov

Po temeljitih testiranjih prototipa in morebitnih popravkih, bodo na podoben način nadgradili še štiri oklepna vozila, preostali dve vozili pa bosta služili za rezervne dele. Poudariti velja, da so vse nadgradnje plod lastnega znanja in izkušenj pripadnikov Inženiringa Slovenske vojske, kar je bistveno zmanjšalo stroške nadgradnje.

Več slik na našem facebooku

Novice

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

Letos poleteli že 551-krat

The remote server returned an error: (400) Bad Request.