Novi tankisti

PP

 

Novi tankisti zaključili z usposabljanjem

Na osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna (Lipe-Poček) se je pripravljalnim in šolskim streljanjem iz topa 125 mm in mitraljeza 12,7 mm zaključilo usposabljanje voznikov in namerilcev na tanku M-84. Devet pripadnikov 157. logističnega polka se je usposabljalo v 45. centru goseničnih bojnih vozil, kjer so osvajali teoretična znanja, za zaključek usposabljanja pa so izstrelili vsak po tri granate in tako v praksi izkusili moč, ki jo predstavlja 45 tonska pošast, ki je strah in trepet nasprotnikovih oklepno-mehaniziranih enot.

Vojak Pavle Rančigaj, 45. CGBV:
"Pravkar sem opravil bojno streljanje s tankom M-84. Občutki so noro dobri, zadetki tudi, tako, da sem s svojim streljanjem zelo zadovoljen."
Vojak Jakob Ščuka, 157. LOGP:
"Izstrelil sem tri granate, z vsemi tremi sem zadel cilj, na kar sem zelo ponosen."

Kako postati tankist?

Osnovni pogoj za zaposlitev v Slovenski vojski je dokončana srednja strokovna ali splošna šola, za namerilce je zaželjena izobrazba tehnične smeri, za voznike pa opravljen izpit C kategorije. Vsi kandidati morajo najprej končati temeljno vojaško-strokovno usposabljanje v Vipavi, potem pa so v skladu s potrebami lahko premeščeni v 45. center goseničnih bojnih vozil, kjer opravijo specialistična usposabljanja za voznika oziroma namerilca na tanku M-84.

Več o tanku M-84.

Novice

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

Letos poleteli že 551-krat

The remote server returned an error: (400) Bad Request.