Novi vojaki se usposabljajo

PP

Novi vojaki se usposabljajo

Na osnovnem vojaško-strokovnem usposabljanju

Na vadišču Slovenske vojske na Bloški Polici se usposablja 14 novih vojakov in vojakinj, ki so na osnovnem vojaško-strokovnem usposabljanju. Danes so streljali na 100, 200 in 300 metrov iz različnih položajev. Tarče so padale kljub soncu, ki je v tem letnem času še vedno precej nizko in je našim strelcem in strelkam svetilo naravnost v oči. Inštruktorji so z generacijo zadovoljni, saj so fantje in dekleta visoko motivirani, da uspešno zaključijo usposabljanje in si tako pridobijo vojaško evidenčno dolžnost strelec, kar jim bo omogočilo prerazporeditev v enote Slovenske vojske, in odhod na mirovne operacije in misije, kjer pa je plača bistveno višja.

Vojakinja Nuša Porekar, kandidatka za vojakinjo, generacija januar 2018: "Upam, da bom uspešno zaključila osnovno vojaško-strokovno usposabljanje in pridobila vojaško evidenčno dolžnost strelec in tako postala ponosna slovenska vojakinja".

Usposabljanje za pridobitev poklica

S tem usposabljanjem vojaki pridobivajo vojaško izobrazbo in vojaško-strokovna znanja, razvijajo vojaške veščine, spretnosti in sposobnosti za začetne naloge (naloge najnižje ravni). Pridobijo osnovno oziroma splošno ali konkretno vojaško evidenčno dolžnost (VED) v rodu ali službi v miru in oboroženem boju za potrebe vojaške obrambe. Za pripadnike stalne sestave se OVSU izvaja skladno s programi, ki predstavljajo tudi t. i. izobraževanje za pridobitev poklica in zagotavljajo pridobitev javno priznane nacionalne poklicne kvalifikacije.

Več slik na našem facebooku

 

Novice

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

Letos poleteli že 551-krat

The remote server returned an error: (400) Bad Request.