Na terenskem usposabljanju

PP

 

Prostovoljci 61. generacije PSVR zaključujejo usposabljanja

Pripadniki 61. generacije PSVR so preživeli še zadnje terensko usposabljanje na katerem so vadili taktiko, streljali s pištolo in avtomatsko puško, bivakirali ob izredno nizkih temperaturah in se pripravljali na zaključna preverjanja. Od osemintridesetih, ki so septembra pričeli s prostovoljnim služenjem jih je ostalo še enaintrideset (od tega osem deklet), ki so odločeni vztrajati do konca in 15. decembra 2016 s slovesno prisego domovini zaključiti prostovoljno služenje.

Tjaša Savić, 61. gen. PSVR
"Kar precej nas je zeblo, ker so temperature padle globoko pod ledišče, malo smo pojamrali, drgetali, ampak vseeno nismo obupali!"

Prostovoljno služenje opravilo že več kot 1800 prostovoljcev in prostovoljk

Do sedaj je bilo na prostovoljno služenje vojaškega roka napoteno že 2623 kandidatov, od tega več kot 300 deklet, uspešno pa je služenje zaključilo že 1855 prostovoljcev in prostovoljk. Posebej veseli dejstvo, da se kar 40% tistih, ki uspešno zaključijo prostovoljno služenje zaposli v Slovenski vojski. 

Napotitve na prostovoljno služenje tudi v letu 2017

V letu 2017 se bo zgodilo kar nekaj sprememb na področju prostovoljnega služenja. Število napotenih ni več omejeno, tako kot v prejšnjih letih, kar pomeni, da se prostovoljnega služenja lahko udeležil vsak, ki se bo prijavil in bo ustrezal pogojem. Druga pomembna sprememba pa je ponovna uvedba večih lokacij služenja, poleg Vipave in Novega mesta sta to še Bohinjska Bela in najverjetneje Murska Sobota. Več o napotitvah 2017 najdete na strani Vojak prostovoljec.

Novice

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

Letos poleteli že 551-krat

The remote server returned an error: (400) Bad Request.