Rezervisti se usposabljajo

PP

Rezervisti se usposabljajo

Na Bloški Polici in v Veščinskem centru Slovenske vojske je na osnovnem vojaško-strokovnem usposabljanju 40 pogodbenih rezervistov, ki so opravili prostovoljno služenje vojaškega roka in pridobili temeljno vojaško evidenčno dolžnost. Po končanem usposabljanju, ki poteka v treh sklopih po 9 dni, bodo usposobljeni za dolžnost vojak strelec.
Spremljali smo jih med streljanjem s polavtomatsko puško M-70 AB2 na 100, 200 in 300 m iz štirih položajev - leže, kleče, sede in stoje. Inštruktorji so bili s prikazanim streljanjem zadovoljni, prav tako s splošno pripravljenostjo in motiviranostjo pogodbenih pripadnikov rezervne sestave Slovenske vojske.

Jure Kohek, pogodbeni rezervist:
"Biti pogodbeni rezervist pomeni druženje z ljudmi podobnih interesov, preživljanje prostega časa v naravi, seveda pa je pomembna tudi finančna vzpodbuda."

Sašo Drkušič, pogodbeni rezervist:
"Druženje s prijatelji na usposabljanjih razbije monotonijo v službi, dobro pa je tudi to, da bomo usposobljeni, če nas bo domovina potrebovala!"

V letu 2017 na usposabljanja vsi razporejeni rezervisti

Vsi pogodbeni pripadniki razporejeni v enote in zavode Slovenske vojske, bodo v letu 2017 vpoklicani vsaj na nekajdnevno usposabljanje. Zaradi potreb Slovenske vojske je  v letošnjem letu načrtovan večji obseg usposabljanj za pogodbene pripadnike, ki so razporejeni v Vojaško zdravstveno enoto in Enoto za komunikacijsko informacijske sisteme. Pogodbeni pripadniki razporejeni v 45. center goseničnih bojnih vozil pa se bodo udeležili vojaške vaje v Nemčiji, ki bo v sklopu zavezništva potekala v avgustu.

Novice

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

Letos poleteli že 551-krat

The remote server returned an error: (400) Bad Request.