Slovenska vojska tudi letos v Planici

Slovenska vojska tudi letos v Planici

PP

Slovenska vojska tudi letos v Planici

Pripadniki SV pomagali Organizacijskemu komiteju

Tradicionalni planiški vikend pod Poncami je ena največjih smučarskih prireditev in je kot taka tudi velik organizacijski zalogaj. Slovenska vojska je letos zagotavljala zveze za Organizacijski komite Planica 2018, premično bolnišnico ROLE 1 za nudenje nujne medicinske pomoči in helikopter Cougar za nujne medicinske prevoze. 

Peter Radsel, zdravnik, Univerzitetni klinični center Ljubljana: " Moram se zahvaliti Slovenski vojski, ki nam že vrsto let pomaga pri oskrbi pacientov v Planici. Zagotavlja nam zračno evakuacijo in ogrevane šotore, kjer lahko oskrbimo paciente."

Promocija Slovenske vojske

Ker je ob četrtkih že tradicionalno v Planici največ osnovnošolcev in srednješolcev iz cele Slovenije je za Slovensko vojsko to odlična priložnost, da mladim predstavi vojaški poklic. Letos so se pod Poncami predstavili pripadniki 132. gorskega polka s specialno gorniško opremo, Četa za jedersko, radiološko, kemijsko in biološko obrambo Rodovskega bataljona 1. brigade z izvidniškim vozilom Kobra, Skupina za promocijo zaposlovanja pa je ob pomoči delavcev Uprave za obrambo Kranj predstavljala možnosti sodelovanja s Slovensko vojsko. Mlade je najbolj zanimala možnost štipendije in pa udeležba na obeh vojaških taborih. Tisti najbolj zagreti obiskovalci so si lahko prislužili tudi lepe nagrade, če so naredili deset sklec. Poleg različnih artiklov neformacijske opreme so letos šle najbolj 'v promet' promocijske matrikule Postani vojak.

Več slik na našem facebooku

 

Novice

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

Letos poleteli že 551-krat

The remote server returned an error: (400) Bad Request.