Šolsko bojno streljanje s PORS SPIKE

Šolsko bojno streljanje s PORS SPIKE

PP

Šolsko bojno streljanje s PORS SPIKE 

Pripadniki Protioklepne čete Rodovskega bataljona 72. brigade Slovenske vojske so na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna na Počku izvedli šolsko bojno streljanje s protioklepnim raketnim sistemom Spike in usposobili pripadnike za delovanje v bataljonski bojni skupini.

Operaterji so izvedli neposredno streljanje na razdaljah od 2600 do 2850 metrov na statične cilje. Z natančnim streljanjem sta dva pripadnika pridobila, dva pa potrdila vojaško evidenčno dolžnost operater protioklepnih sistemov in tako zaključila specialistična usposabljanja za učinkovito uporabo protioklepnega raketnega sistema Spike.

Poročnik Andrej Plohl, vodja streljanja:
" Dokazali smo, da smo pripadniki Protioklepne čete Rodovskega bataljona 72. brigade izurjeni za bojno delovanje".

O PORS Spike

Protioklepni vodeni raketni sistem dolgega dosega SPIKE je zaradi natančnosti, opazovanja na velikih razdaljah in velike ognjene moči glavno orožje protioklepnikov in je namenjen uničevanju oklepnih ciljev, poveljniških mest, pomembnejših ciljev in helikopterjev. Usposabljanja za pridobitev VED so zato zelo zahtevna zato se od kandidatov pričakuje veliko znanja, vztrajnosti in psihofizične vzdržljivosti.

Več slik na našem facebooku

 

Preberi tudi Protioklepna četa in PORS SPIKE.

Novice

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

Letos poleteli že 551-krat

The remote server returned an error: (400) Bad Request.