Usposabljanje vrhunskih športnikov

Usposabljanje vrhunskih športnikov

PP

Usposabljanje vrhunskih športnikov

Vsak vrhunski športnik zaposlen v Športni enoti Slovenske vojske mora enkrat na leto opraviti tudi 3 dni vojaškega usposabljanja. Za to imajo na voljo tri termine, tako, da se lahko usposabljajo v času, ko nimajo treningov oziroma tekmovanj. Na teh usposabljanjih se seznanijo z osnovnimi vojaškimi vsebinami.

Tokrat so se usposabljali športniki, ki tekmujejo v 'zimskih' športih, saj trenutno nimajo tekmovanj oziroma večjih treningov. Najprej so jih pripadniki Vojaške zdravstvene enote naučili postopkov oživljanja s pomočjo defibliratorja, drugi dan so se usposabljali v Rodovskem bataljonu 1. brigade v Četi jedersko, radiološko, kemijsko in biološko obrambo,  zadnji dan pa so v Centru za obrambno usposabljanje IG na 'lastni koži' preizkusili različne tehnike reševanja, ki jih uporabljajo reševalci in gasilci.

Filip Flisar: "Spoznali smo se z individualnimi vojaškimi veščinami kot so nošenje uniforme, vojaški bonton, obnovili uporabo defibliratorja pri oživljanju..."

Maja Vtič: "To usposabljanje je dobrodošlo, saj znanja iz prve pomoči lahko pridejo prav tudi v vsakdanjem življenju."

Špela Rogelj: "To usposabljanje je zame prvo, zato je še toliko bolj zanimivo."

O športni enoti Slovenske vojske

Športniki, ki so zaposleni v Športni enoti, tekmujejo v 27 športnih panogah: alpinizem, alpsko smučanje, atletika, badminton, biatlon, boks, deskanje na snegu, gimnastika, gorsko kolesarstvo, jadranje, judo, kajak-kanu, kickboks, kolesarstvo, lokostrelstvo, motokros, namizni tenis, padalstvo, plavanje, smučarski tek, speedway, strelstvo, športno plezanje, teakwondo, tenis, triatlon in veslanje.

Poleg zaposlitve ter socialne varnosti Slovenska vojska pomaga športnikom pri nakupu športne opreme, jim zagotavlja čim boljše materialne pogoje za izvedbo treningov in priprav, nudi periodne in specialne zdravniške preglede ter omogoča športnikom (v okviru športnih reprezentanc) razne mednarodne izmenjave in izobraževanja. Po končani športni karieri lahko športnik nadaljuje svojo poklicno kariero v Slovenski vojski.

Več slik na našem facebooku

 

 

 

Novice

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

Letos poleteli že 551-krat

The remote server returned an error: (400) Bad Request.