Vezisti so se učili plezati

PP

Vezisti premagali Iglico

Pripadniki Čete za zveze Rodovskega bataljona 72. brigade se dostikrat znajdejo v situaciji, ko morajo obvladovati delo na višini, saj vzdržujejo kar nekaj vojaških oddajnikov, na katere je občasno treba splezati in kaj popraviti ali nastaviti. Zato so zaprosili 132. gorski polk, ki je usposobljen za delovanje v gorah, da jim predstavi osnovne tehnike plezanja in sestopanja. 

Npor. Bojan Bezjak, namestnik poveljnika Čete za zveze RB 72. BR:
"Naš namen je bil, da se vezisti seznanijo s tehnikami plezanja, saj se vsak od njih lahko sreča z delom na višini ob montaži anten na Trdinovem vrhu ali Boču."

Všvod. Boštjan Šorn, 132. gorski polk:
"Vezistom smo pokazali kako se pripravi osnovna gorniška oprema za uporabo, kako se premaguje teren s pomočjo vrvne ograje in kako se premaguje težji teren s spuščanjem po dvojni vrvi."

Koristna znanja

Vezisti so bili izjemno motivirani za delo, saj jim bodo osvojena znanja v veliko pomoč pri njihovem vsakdanjem delu na višinah. Kot nam je povedal npor. Bojan Bezjak, namestnik poveljnika Čete za zveze RB 72. BR so zelo hvaležni pripadnikom 132. gorskega polka za dragocene izkušnje, ki so jih delili z njimi.

Več slik na našem facebooku

 

 

 

Novice

Dan odprtih vrat VAM Cerklje ob Krki

Nova pridobitev Slovenske vojske

Zimski Tabor MORS in mladi 2019

Postani vojak na Facebooku

Srečni izžrebanci nagradne igre polet s helikopterjem SV so ob redni menjavi metereologov pod Triglavom opravili let z Brnika na Kredarico...

Več na Facebooku >