Vedno boste v najboljši formi

Vojaški poklic zahteva tudi odlično telesno in psihično pripravljenost. V Centru za usposabljanje v Vipavi se bodoči vojaki usposabljajo in urijo za opravljanje dinamičnega in zahtevnega poklica. Vsem dobro znani rek "Zdrav duh v zdravem telesu" smo v Slovenski vojski nadgradili v "Močan duh v močnem telesu".

Pripravljeni na vsakdanje izzive

Vojakova psihofizična pripravljenost ima neposreden vpliv na njegovo vsakdanje delo. Zato mora biti vojak Slovenske vojske tako fizično kot psihično v najboljši formi. Prav redna telesna vadba je nujna za zdravo in polno življenje vsakega posameznika.

V Veščinskem centru SV v Vipavi se kandidati usposabljajo za vojaški poklic na treh ključnih področjih:

  • spoznavanje vojaških veščin,
  • izboljšanje telesne pripravljenosti,
  • spoznavanje osebnostnega vidika vojaškega poklica.

Brez redne telesne vadbe ne gre

Vojake že med usposabljanjem čakata redna jutranja vadba in pouk telesne vzgoje, ki potekata na različnih poligonih. Tako boste postopno vedno bolje telesno pripravljeni. Rezultati testiranj kažejo, da se pri kandidatih, ki so že ob prihodu na usposabljanje srednje ali bolje pripravljeni, v treh mesecih poveča njihova fizična pripravljenost za tretjino, pri slabših pa kar za polovico.

Vsak, ki želi poklicno opravljati vojaško službo, mora biti telesno sposoben za opravljanje te službe.

Cilj vseh usposabljanj je stremljenje k popolni izurjenosti in nenehen napredek, za doseganje teh ciljev pa so nujni marljivo delo, vztrajnost in predanost.

Prijavi se in postani vojak SV

The remote server returned an error: (400) Bad Request.