Prehrana po vojaško

Kuhinje vojašničnih enot pripravljajo več dnevnih menijev - toplih vojaških malic. Kuharji so pravi specialisti na svojem področju – udeleženci mednarodnih kuharskih in gostinskih tekmovanj in poskrbijo tudi za »okusen« izgled pripravljene hrane.

Tudi na terenu nismo nikoli lačni!

Delo vojaka ne poteka vedno le znotraj vojašnice, temveč tudi na številnih terenskih usposabljanjih, ki lahko trajajo več dni. Seveda moramo tudi v takih primerih poskrbeti za ustrezno prehrano. Pripadniki Slovenske vojske svoje delo večkrat opravljajo tudi na terenskih usposabljanjih, ti pa lahko trajajo več dni, celo tednov. Tudi v teh primerih pa je dobro poskrbljeno tudi za ustrezno prehrano.

Ppk. Miha Kuhar:
"Suhi vojaški dnevni obrok je sestavljen tako, da energijska vrednost zadošča vojaku za 24 ur tudi v najtežjih pogojih in ob maksimalnih obremenitvah. Ta obrok je zelo kvaliteten, pestro sestavljen in nenazadnje tudi okus

Raznovrsten, kaloričen in okusen obrok tudi na terenu

Ko na terenu priprava toplih obrokov ni mogoča, se v ta namen poslužujemo suhih dnevnih obrokov (SDO). Ti vsebujejo ustrezno količino raznovrstnihe, kalorijsko zadostnih okusnih artiklov hrane.
Tovrstni SDO pripadnikov Slovenske vojske je tako v kakovosti kot hranljivosti primerljiv z obroki tujih modernih vojsk. Celo boljši je!
Naj vam tekne!

 

The remote server returned an error: (400) Bad Request.