Usposabljanje


Daleč od povprečnega delovnega dne

V Slovenski vojski noben dan ni enak drugemu dnevu, pa vendar poklicni vojaki vsak dan začnemo z jutranjo telovadbo, sledi dvig zastave, okoli poldneva pojemo toplo malico,  ob 15.  uri in 30 minut pa se lahko odpravimo domov, k družinam. Vmes so naše naloge tako različne, kot so različni poklici, ki jih opravljamo. Prav tako se od običajnega življenja, zelo razlikuje tudi življenje na mirovni operaciji in misiji.

Poddesetnik Matija Vidmar:
"Če zdržiš psihične napore, tudi fizičnih ni težko. Največji izziv je pohod s polno bojno opremo, takrat v tebi potekajo borbe."

 

Opravljamo različna dela in naloge

Po uspešno zaključenem osnovnem vojaškem usposabljanju so novi priprapadniki Slovenske vojske napoteni v različne enote po celi Sloveniji. Usposabljanje pa s tem nikakor ni zaključeno! Slovenski vojak se z različnimi oblikami dodatnega in specialističnega usposabljanja srečuje praktično do zaključka svoje vojaške kariere. Ta usposabljanja so posebej intenzivna pred večjimi vojaškimi vajami ali pa pred napotitivjo vojaka na mirovno operacijo ali misijo.

 

Rokovanje z različnimi sofisticiranimi in dragimi vojaški sistemi ali novo opremo in orožjem, s katerimi upravljajo vojaki, zahtevajo dobro poznavanje delovanja in uporabe le-teh, zato so usposabljanja temu primerno tudi daljša in zahtevnejša.

Prijavi se in postani vojak SV

The remote server returned an error: (400) Bad Request.