Častniki na specializaciji

PP

Častniki na specializaciji

Poveljevanje vodu

Po končani šoli za častnike morajo novi častniki opraviti še specialistično vojaško usposabljanje in izobraževanje za pridobitev osnovne vojaške evidenčne dolžnosti častnika pehote, v katerem bodoči poveljniki vodov dobijo vpogled v delo in izboljšajo učinkovitost poveljevanja in kontrole. Štirje novi častniki so tokrat poveljevali vodu 10. pehotnega polka 1. brigade, s katerim so izvajali tehnike premikanja v urbanem okolju in bojne postopke čiščenja stavb.

Poročnik Marko Prša, 30. generacija Šole za častnike: "Pri usposabljanju nam pomaga vod iz 10. pehotnega polka 1. brigade, kar je izjemna priložnost za nas slušatelje na specializaciji, da lahko dejansko delamo z vojaki."

Poročnik Uroš Črnigoj, 30. generacija Šole za častnike: "Usposabljanje smo pričeli pred dvema tednoma na Počku, kjer smo se usposabljali iz ofenzivnega delovanja, reakcije na stik, vzpostavitve patruljne baze in podobno. Ta teden pa se tu v Gotenici usposabljamo iz bližinskega bojevanja v naselju. Pri tem se izmenjujemo v vlogah poveljnika voda, vodnega podčastnika in poveljnikov oddelkov."

Šola za ljudi z jasnim ciljem

Šola za častnike da kandidatom za častnike poklicne veščine in kompetence, ki jim omogočajo delovanje v zahtevnem in izzivov polnem delovnem okolju tako doma kot v tujini. Prihodnjim častnikom Slovenske vojske vcepi disciplino in kolektivni duh, razvije veščine voditeljstva ter zagotavlja znanja in veščine, potrebne za vzpostavitev dobrih temeljev, na katerih lahko gradijo svojo profesionalno vojaško kariero.

Častnik ne more biti vsak

Poklic častnika Slovenske vojske je zahteven in odgovoren, zato poleg splošnih pogojev kot so najmanj I. bolonjska stopnja izobrazbe, izključno slovensko državljanstvo, brez zdravstvenih in varnostnih omejitev..., zahteva tudi izredno fizično in psihično pripravljenost in posebne voditeljske sposobnosti, kar ugotavljamo na selekciji za Šolo za častnike.

Več o šoli za častnike

Razpis za selekcijo za 32. generacijo Šole za častnike

Novice

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

Letos poleteli že 551-krat

The remote server returned an error: (400) Bad Request.