Kandidati za častnike na terenu

PP

Bodoči častniki na terenskem usposabljanju

Te dni se na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna mudijo kandidati za častnike 29. generacije Šole za častnike. Prvo terensko usposabljanje izvajajo v sodelovanju s Centrom za združeno usposabljanje, ki s pomočjo sistema za taktično delovanje omogoča bolj realno usposabljanje in beleženje zadetkov. Vadbenci vadijo samostojno poveljevanje oddelku ob reakciji na stik s sovražnikom, prekinitev stika, napad na bunker in reakcija na bližnjo zasedo. Bodoče častnike do konca usposabljanja čaka še pet terenskih usposabljanj vključno s preverjanjem znanja.

Luka Jenič, 29. gen. ŠČ:"Usposabljanja so naporna, vendar je morala visoka in upam, da bomo s skupnimi močmi prišli do konca"

Matjaž Lorber, 29. gen. ŠČ:"Vsem kandidatom, ki se bodo prijavili na nasledno selekcijo za Šolo za častnike svetujem, naj se dobro psihofizično pripravijo!""

O šoli za častnike

Šola je nosilec vojaškostrokovnega izobraževanja in usposabljanja kandidatov za častnike Slovenske vojske, ki po enakem programu usposablja tako stalno sestavo, kot pogodbeno rezervo. Bodoči častniki morajo najprej doseči sedmo stopnjo izobrazbe, na Šoli za častnike pa potem pridobjo splošno in posebno vojaško znanje. Preberi več

RAZPIS ZA SELEKCIJO ZA 30. GENERACIJO ŠOLE ZA ČASTNIKE

Vabimo kandidate za častnike v poklicni sestavi Slovenske vojske in kandidate za častnike v pogodbeni rezervi Slovenske vojske na selekcijo, izbor in napotitev v 30. generacijo Šole za častnike.

Preberi podrobnosti razpisa

Novice

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

Letos poleteli že 551-krat

The remote server returned an error: (400) Bad Request.