Letalci so praznovali

PP

Letalci so praznovali

S slovesnim postrojem pripadnikov 15. polka vojaškega letalstva so letalci obeležili dan vojaškega letalstva, ki ga praznujemo v spomin na prvi bojni polet treh letal ljubljanske stotnije 12. januarja 1919 leta. Na slovesnosti je načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr.  Andrej Osterman podelil 15. PVL in njegovim podrejenim enotam bojne zastave, ki so simbol poguma, ponosa, navezanosti in tradicije.

pk. Bojan Brecelj, poveljnik 15. polka vojaškega letalstva:

"Zagotavljam vam, da bomo bojno zastavo nosili ponosno in častno, da ne bo te sile, ki bi nam jo iztrgala iz rok. Vsem pripadnicam in pripadnikom vojaškega letalstva iskreno čestitam ob našem prazniku."

Zbrane pripadnike 15. PVL in visoke goste je pozdravil  načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr.  Andrej Osterman,  ki je v svojem nagovoru poudaril pomen slovenskega vojaškega letalstva v varovanju zračnega prostora, sodelovanju v NATO silah za hitro posredovanje,  že dvajset letnem sodelovanju v mirovnih operacijah in misijah,  uspešno izvedenih usposabljanjih usmerjevalcev združenih ognjev ter sodelovanju v sistemu zaščite in reševanja.

Priznanja in zahvale zaslužnim

Na prireditvi je poveljnik polka pk. Bojan Brecelj zaslužnim pripadnikom 15. PVL in občini Brežice podelil  priznanja, pohvale in zahvalne listine.
Posebno čast pa so doživeli trije najmlajši piloti Slovenske vojske, ki so iz rok poveljnika polka prejeli letalska krila pilota Slovenske vojske - oznako, ki dokazuje, da so uspešno končali usposabljanja in pridobili dovoljenja poklicnega pilota. Letalska krila so prejeli Romana Begović, Miha Triler in Urban Ulčar.

Več slik na našem facebooku

 

Poglej tudi: Romana Begović o svoji karieri v Slovenski vojski

Novice

Poziv pogodbenim rezervistom

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

The remote server returned an error: (400) Bad Request.