Letalska nesreča

PP

Letalska nesreča

Skupna vaja vojaških in civilnih gasilcev

Dve manjši letali sta v megli trčili nad letališčem. Prvo, huje poškodovano je strmoglavilo in pri tem zadelo kontrolni stolp in poškodovalo oba operaterja, drugo pa je ob zasilnem pristajanju oplazilo cisterno z gorivom in povzročilo iztekanje nevarnega letalskega goriva. Gasilcem 107. letalske baze so priskočili na pomoč poklicni gasilci s Krškega.Tak je bil scenarij vaje, v kateri so civilni in vojaški gasilci pokazali odlično sodelovanje in uspešno pogasili požare, ter spravili ranjene do reševalcev Vojaške zdravstvene enote, ki so jih oskrbeli in odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

Stotnik JOŽE PLAHUTA, poveljnik čete za delovanje letaliških služb: "V okviru meseca požarne varnosti smo organizirali gasilsko vajo letaliških gasilcev v kateri smo preverili postopke ob morebitni nesreči na letališču Cerklje ob Krki."

ROMAN BOŽIČ, Poklicno gasilsko društvo Krško: "Poklicali so nas na pomoč, iz letališkega stolpa smo s pomočjo vrvne žičnice rešili poškodovanega operaterja."

Sodelovanje civilnih in vojaških gasilcev

Tovrstna usposabljanja so na letališču Cerklje ob krki že tradicionalna, saj že vrsto let potekajo vaje s podobnimi scenariji, na katerih poleg vojaških gasilcev sodelujejo še gasilska društva iz okoliških krajev. Letos so vojaškim gasilcem "priskočili na pomoč" gasilci Poklicnega gasilskega društva Krško, ki so izvedli reševanje ranjenca iz letališkega stolpa s pomočjo vrvne tehnike in saniranje poškodovane cisterne z gorivom. Na tovrstnih preizkušnjah s preigravanjem različnih scenarijev tako vojaški kot tudi civilni gasilci pridobivajo dragocene izkušnje, ki jih bodo s pridom uporabili v primeru, da do takšne nesreče na letališču v resnici pride.

Več slik na našem facebooku

Novice

Nova pridobitev Slovenske vojske

Zimski Tabor MORS in mladi 2019

Častniki na specializaciji

Postani vojak na Facebooku

Nekaj foto utrinkov iz tradicionalnega pohoda Dancon March, ki so se ga udeležili pripadniki 38...

Več na Facebooku >

Andreja Leški-judo, Športna enota Slovenske vojske Danes smo na treningu obiskali pripadnico Športne enote Slovenske vojske,vrhunsko športnico, judoistko Andrejo Leški...

Več na Facebooku >

V našem uredništvu se je oglasil nagrajenec naše nagradne igre Matjaž, ki je za nagrado prejel nahrbtnik, spalno vrečo, šotorsko krilo, menažko, čutaro, pribor, baterijsko svetilko, vetrovko, telovadn...

Več na Facebooku >