Na vojaških taborih

PP

 

Vojaška tabora - preizkus vojaškega življenja

MORS in mladi 2017

Slovenska vojska vsako leto konec junija za srednješolce organizira brezplačni šest dnevni vojaški tabor »MORS in mladi«. Tabor se izvaja v Vojašnici Janka Premrla Vojka v Vipavi in njeni okolici. Namen tabora, ki poteka od leta 2005, je udeležencem približati vojaške veščine ter spoznati del življenja in dela vojaka. 

Maj Kraševec:
"Udeležil sem se letošnjega tabora MORS in Mladi v Vipavi. Tabor je bil zelo zanimiv. Doživeli smo delček vojaškega življenja. Stkala so se nova prijateljstva, skupaj smo doživeli to izkušnjo in bili zadovoljni.

Matej Cajhen:
Ker sem za poklic vojaka odločen že od petega leta meje tabor še bolj utrdil in drugo leto se bom 100% spet udeležil.

Program, po katerem poteka taborjenje vključuje predvsem praktične vsebine iz vojaškega življenja, kot so spoznavanje oborožitve in opreme, postrojitve z orožjem in brez, vojaške navade in vljudnosti, osnove orientacije, streljanje na simulatorju, priprave na streljanje in streljanje z malokalibrsko puško, maskiranje, priprava ognjišč in hrane, premikanje na bojišču in podobno.

Vojaški tabor 2017

Vojaški tabor je organiziran v obliki dvotedenskega taborjenja, ki poteka v začetku julija v Vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli in njeni okolici. Udeležba na taboru je brezplačna. 

Linda Kompara:
"To je bil moj drugi Vojaški tabor in prav zaradi tega, ker mi je lani bil zelo všeč, sem se odločila, da se tudi letos prijavim. Našla sem se v uboganju ukazov, vojaškem redu in disciplini. Spoznala sem čudovite ljudi, s katerimi smo ohranili stike tudi po taboru, in upam, da bo tako ostalo tudi v prihodnosti."

Anamarija Stojc:
"Za vse tiste, ki bi se radi preizkusi in dokazali, da imate trdo kožo je študentski vojaški tabor pravi odgovor za vas. S tem taborom se ne izgubi ničesar razen kilogramov, vendar pa se pridobi še veliko več, kot si lahko posameznik misli."

 

Dijaki in študenti so na taboru razdeljeni v vode glede na predhodno vojaško znanje udeležencev tabora. Udeleženci, ki se prvič udeležujejo tabora, se spoznavajo z osebno opremo in oborožitvijo vojaka, postrojili z in brez orožja, vojaškimi navadami in vljudnostmi, orientacijo na zemljišču in izvedejo orientacijski pohod, pripravo na izvedbo in izvedbo streljanja z različnimi orožji, postopki vojaka na bojišču, ročnimi radijskimi napravami, osnovami gorništva, premagovanjem vodne ovire…. V prvi vod pa razporedijo tiste udeležence, ki so se tabora že udeležili vsaj enkrat in delajo po programu za višjo raven usposabljanja. 

Novice

Okrepljena prednja prisotnost

Nadzor množic in nemirov

Domoljubje in ohranjanje tradicije

Postani vojak na Facebooku

O tem zakaj so se udeležili tabora MORS in mladi, kaj jim je bilo všeč in kaj ne...

Več na Facebooku >

Na letošnji vaji Jadranski udar, ki jo je organiziralo in vodilo poveljstvo 15...

Več na Facebooku >

Počitniški nagradni foto natečaj >>>> Pozivamo vse naše bivše nagrajence in vse ostale, ki ste na kakršen koli način prišli do promocijskih izdelkov Postani vojak, da nam do 31...

Več na Facebooku >