Premagovanje vodnih ovir

PP

Preživetje v naravi

Premagovanje vodnih ovir

Na kranjskem bazenu so se usposabljali kandidati za vojake, ki morajo med temeljnim vojaško-strokovnim usposabljanjem obvladati tudi premagovanje vodnih ovir. Usposabljanje se začne v kontroliranem okolju v bazenu, kjer se v štirih dneh naućijo pravilnih tehnik plavanja, reševanja iz vode, bojnega plavanja v uniformi s puško, na koncu pa izvedejo še test s katerim preverijo kakšno dolžino preplavajo v 12 minutah plavanja.

Kandidati so v tednu, ki so ga preživeli v kranjskem bazenu pokazali visoko motiviranost in odločenost, saj so dosegli predpisane plavalne veščine, kar jim daje dobro podlago za nadaljevanje usposabljanja v naravnem okolju na reki Vipavi.

Iz Vipave gredo vojaki pripravljeni za preživetje v vodi

V Veščinskem centru v Vipavi vojake dobro pripravijo na premagovanje vodnih ovir, saj v kasnejših fazah usposabljanja izvajajo prečenje reke Vipave z vrvno tehniko, bredenjem in z uporabo različnih priročnih sredstev kot so brvi ali splavi iz desk in sodov.

Kakor zatrjuje všvod Franko Suljkanović iz Veščinskega centra, gredo vojaki iz Vipave popolnoma pripravljeni za premagovanje vodnih ovir.

Več slik na našem facebooku

 

Novice

Zdravstveni delavci so se usposabljali

Postani častnik v Slovenski vojski

Generalštab Slovenske vojske vabi kandidate za častnike na selekcijo za 31. generacijo Šole za častnike

264 štipendij MORS

Postani vojak na Facebooku

Reportažo z usposabljanja rezervistov razporejenih v Vojaško zdravstveno enoto smo objavili na https://www...

Več na Facebooku >

Pripadniki Slovenske vojske so sodelovali na mednarodni vojaški vaji Certex v Latviji, kjer je potekala Nato certifikacija enot eFP (Enhanced Forward Presence)...

Več na Facebooku >

Še nekaj video utrinkov s seznanitve z vojaško dolžnostjo v vojašnici Petra Petriča v Kranju...

Več na Facebooku >