Pričele so se seznanitve

PP

Pričetek seznanitev z vojaško dolžnostjo

S pomladjo se pričnejo tudi seznanitve mladih z vojaško dolžnostjo. V letu, ko fantje dopolnijo 18 let jih pristojne uprave za obrambo povabijo na seznanitev z vojaško dolžnostjo, ob tej priložnosti pa jim predstavijo tudi opremo in oborožitev Slovenske vojske ter možnosti zaposlitve in druge oblike sodelovanja kot so prostovoljno služenje vojaškega roka, pogodbena rezerva, možnost štipendiranja in vojaška tabora.
Letos bo na seznanitve v Republiki Sloveniji vabljenih dobrih 9000 vojaških obveznikov.

Maj Kravanja: "Mogoče se bom tudi jaz preizkusil na prostovoljnem služenju vojaškega roka, da se malo naučim reda in discipline, saj nam tega manjka v času ko je preveč telefonov in druge tehnologije."

Prvi letošnji seznanitvi sta bili v Kobaridu in Bovcu. Pripravila sta jih Uprava za obrambo Postojna in 10. pehotni polk 1. BR. 'Nabornike' sta pozdravila župana obeh občin, vozila in opremo pa so si ogledali tudi učenci in učenke osmih in devetih razredov osnovnih šol. 

Uprava za obrambo Kranj pa je mlade povabila v Vojašnico Petra Petriča, kjer so se predstavile enote Logistične brigade in 1. brigade Slovenske vojske. Kmalu se bodo seznanitve pričele tudi na Štajerskem, kjer bosta konec meseca večji seznanitvi v Slovenski Bistrici in Mariboru.

 

Novice

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

Letos poleteli že 551-krat

The remote server returned an error: (400) Bad Request.