Prisegla 61. generacija PSVR

PP

 

Prisegli domovini

Po dobrih treh mesecih usposabljanj je domovini prisegla 61. generacija vojakov na prostovoljnem služenju vojaškega roka. Septembra je služenje v Novem mestu pričelo 39 kandidatov, uspešno pa ga je zaključilo 31, od tega 8 deklet. Poleg novih veščin in znanj, ki jih bodo lahko uporabili tudi v civilnem življenju, so domov odnesli nova prijateljstva, ki jih bodo vezala za celo življenje. Nekateri med njimi so na prostovoljnem služenju ugotovili, da je vojaški način življenja tisto pravo za njih in so se odločili svojo poklicno pot nadaljevati v Slovenski vojski. Poleg prostovoljcev je domovini priseglo tudi 35 kandidatov za vojake generacije september 2016, ki bodo kmalu nadaljevali z osnovnim vojaško-strokovnim usposabljanjem in tako kmalu postali ponosni slovenski vojaki.

Ob slovesni prisegi sta podpolkovnica Nataša Zorman, poveljnica Veščinskega centra in brigadir Vilibald Polšak, poveljnik Centra vojaških šol, nagovorila prostovoljce in kandidate za vojake in jim čestitala za uspešno opravljeno usposabljanje. Prisego so spremljali številni ponosni svojci, prijatelji in znanci.

Prostovoljno služenje tokrat ločeno od usposabljanj za kandidate za vojake

61. generacija PSVR se je usposabljalla po enakem programu temeljnega vojaško-strokovnega usposabljanja, kot se usposabljajo kandidati za vojake, vendar pa so se usposabljali ločeno od vojakov. Pretežni del usposabljanj so izvedli v Novem mestu, terenska usposabljanja pa na Bloški polici in v Vipavi. Tak način usposabljanj bo v veljavi tudi v letu 2017, ko bodo kar tri napotitve na PSVR in sicer spomladi v Vipavo, poleti v Bohinjsko Belo in Mursko Soboto in jeseni v Novo mesto. Preberi več o PSVR 2017.

Koristna znanja 

Prostovoljno služenje je ustavna pravica vsakega sposobnega državljana in državljanke Republike Slovenije. Je izredno koristna aktivnost, saj mladim prinaša pridobitev boljše psihofizične pripravljenosti, delovnih navad, discipline in zmožnosti skupinskega dela, znanj in izkušenj, ki so pomembna za obrambo domovine in uporabna v civilnem življenju, nova prijateljstva, ki bodo ostala do konca življenja, pripomore pa tudi k znatnemu izboljšanju finančnega stanja. Vsi ki uspešno zaključijo prostovoljno služenje imajo prednost pri zaposlitvi v Slovenski vojski, ali pa pri vključitvi v pogodbeno rezervo.

Oglejte si več filmov o prostovoljnem služenju na našem Youtube kanalu.

Več slik na našem facebooku

 

Prijavite se na Prostovoljno služenje že sedaj

Prijave za napotitve 2017 sprejemamo že sedaj, prijavite se lahko preko e-prijave spodaj, ali pa svojo prošnjo naslovite na informacijske pisarne.

Novice

Poziv pogodbenim rezervistom

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

The remote server returned an error: (400) Bad Request.