Slovenska vojska tudi letos v Planici

Slovenska vojska tudi letos v Planici

PP

Slovenska vojska tudi letos v Planici

Pripadniki SV pomagali Organizacijskemu komiteju

Tradicionalni planiški vikend pod Poncami je ena največjih smučarskih prireditev in je kot taka tudi velik organizacijski zalogaj. Slovenska vojska je letos zagotavljala zveze za Organizacijski komite Planica 2018, premično bolnišnico ROLE 1 za nudenje nujne medicinske pomoči in helikopter Cougar za nujne medicinske prevoze. 

Peter Radsel, zdravnik, Univerzitetni klinični center Ljubljana: " Moram se zahvaliti Slovenski vojski, ki nam že vrsto let pomaga pri oskrbi pacientov v Planici. Zagotavlja nam zračno evakuacijo in ogrevane šotore, kjer lahko oskrbimo paciente."

Promocija Slovenske vojske

Ker je ob četrtkih že tradicionalno v Planici največ osnovnošolcev in srednješolcev iz cele Slovenije je za Slovensko vojsko to odlična priložnost, da mladim predstavi vojaški poklic. Letos so se pod Poncami predstavili pripadniki 132. gorskega polka s specialno gorniško opremo, Četa za jedersko, radiološko, kemijsko in biološko obrambo Rodovskega bataljona 1. brigade z izvidniškim vozilom Kobra, Skupina za promocijo zaposlovanja pa je ob pomoči delavcev Uprave za obrambo Kranj predstavljala možnosti sodelovanja s Slovensko vojsko. Mlade je najbolj zanimala možnost štipendije in pa udeležba na obeh vojaških taborih. Tisti najbolj zagreti obiskovalci so si lahko prislužili tudi lepe nagrade, če so naredili deset sklec. Poleg različnih artiklov neformacijske opreme so letos šle najbolj 'v promet' promocijske matrikule Postani vojak.

Več slik na našem facebooku

 

Novice

Nova pridobitev Slovenske vojske

Zimski Tabor MORS in mladi 2019

Častniki na specializaciji

Postani vojak na Facebooku

Nekaj foto utrinkov iz tradicionalnega pohoda Dancon March, ki so se ga udeležili pripadniki 38...

Več na Facebooku >

Andreja Leški-judo, Športna enota Slovenske vojske Danes smo na treningu obiskali pripadnico Športne enote Slovenske vojske,vrhunsko športnico, judoistko Andrejo Leški...

Več na Facebooku >

V našem uredništvu se je oglasil nagrajenec naše nagradne igre Matjaž, ki je za nagrado prejel nahrbtnik, spalno vrečo, šotorsko krilo, menažko, čutaro, pribor, baterijsko svetilko, vetrovko, telovadn...

Več na Facebooku >