Slovesna prisega domovini

PP

V Vipavi slovesno prisegli domovini novi vojaki Slovenske vojske

V Vojašnici Janka Premrla Vojka v Vipavi je slovesno priseglo 29 kandidatk in kandidatov za vojaka generacije november 2016, ki so uspešno zaključili štirinajst tedensko temeljno vojaško-strokovno usposabljanje. Po prisegi jih čaka še šest tedensko usposabljanje za pridobitev vojaške evidenčne dolžnosti strelec, nato pa bodo razporejeni v enote slovenske vojske, kjer bodo nadaljevali svojo kariero kot ponosni vojaki Slovenske vojske.

Ppk. Nataša Zorman, poveljnica Veščinskega centra:
"Spoštovane vojakinje in vojaki! Danes boste prisegli, ne komur, ali čemur koli, prisegli boste  domovini. Prisegli, da vam bo domovina na prvem mestu, pred vami in vašimi lastnimi cilji in željami."

Brigadir mag. Bojan Pograjc, pomočnik načelnika GŠSV:
"Dovolite mi, da se na koncu zahvalim tudi vsem vam, ki ste pripomogli, da se je usposabljanje izvedlo v vsebinskem, organizacijskem in vseh drugih pogledih. Kolegice in kolegi, iskrena hvala!"

Miha Ferjančič, najboljši vojak generacije november 2016:
"Vesel sem, da mi je uspelo končati usposabljanje, še posebej pa sem ponosen, da sem bil izbran za najboljšega vojaka v generaciji."

Pohvale najboljšim

Najboljši v generaciji, vojakinja Urša Rejc in vojaki Miha Ferjančič, Blaž Knez, Peter Petek ter Blaž Rozman, ki so dosegli 300 točk pri preverjanju gibalnih sposobnosti, so od poveljnice Veščinskega centra prejeli pohvale, Miha Ferjančič, ki je bil izbran tudi za najboljšega vojaka generacije, pa še spominsko darilo.

Slovenska vojska zaposluje tudi v letu 2017

Za vse mlade in drzne, ki si želite dinamičnega poklica in ustrezate splošnim pogojem, je to priložnost, da se nam pridružite in za svoje delo dobite zanesljivo mesečno plačilo. Če boste izpolnjevali vse zahtevane pogoje, se boste pridružili kolektivu pripadnikov in pripadnic, ki ponosno služijo domovini doma in na mirovnih operacijah in misijah v tujini. 

Več slik na našem facebooku

Poglej tudi:
TVSU nov.2016-bredenje
TVSU nov.2016-strelski teden

Novice

Poziv pogodbenim rezervistom

Na vaji Zvezda Triglava 2019

Vojaški tabori - ocena odlično

The remote server returned an error: (400) Bad Request.