Slovesno prisegli domovini

 

PP

Prostovoljci in novi vojaki uspešno končali štirinajst tedensko usposabljanje

V Veščinskem centru v Vipavi so slovesno prisegli vojaki in vojakinje generacije junij 2018 in vojaki in vojakinje 67. generacije na prostovoljnem služenju. Ob prisegi sta jih pozdravila poveljnik Veščinskega centra ppk. Iztok Stavanja in poveljnik Centra vojaških šol brigadir Vilibald Polšak.

Ppk. Iztok Stavanja, poveljnik Veščinskega centra: "V življenju vojaka je slovesna prisega svojemu narodu prvo dejanje, s katerim se zaveže domovini, da bo deloval po svojih najboljših močeh."

Brigadir Vilibald Polšak, poveljnik Centra vojaških šol: "Želim vam vse dobro na vaši poti, in dobrodošli v službi domovine! Spoštovani starši in svojci, vam pa hvala za vso podporo."

 

Prisega: "Slovesno prisegam, da bom branil samostojnost, neodvisnost, svobodo in ozemeljsko celovitost moje domovine Republike Slovenije, ter da bom vestno in odgovorno izvrševal svoje dolžnosti pri njeni obrambi."

Srečno!

Vsem novim pripadnikom in pripadnicam Slovenske vojske želimo veliko uspehov na novi poklicni poti, vojakom prostovoljcem pa, naj jim znanje pridobljeno v Slovenski vojski služi še dolgo, nova prijateljstva pa naj ostanejo do konca življenja.

Oglej si tudi:

Več o zaposlitvi v Slovenski vojski
Več o prostovoljnem služenju

Več slik na našem facebooku

 

 

Novice

Vrhunski športniki na usposabljanju

Prostovoljno služenje 2019

Slovesno prisegli domovini

Postani vojak na Facebooku

UO Maribor, je s pripadiki SV v Vojašnici generala Maistra v Mariboru izvedla seznanitev vojaških obveznikov z dolžnostmi in pravicami ter možnostjo sodelovanja s Slovensko vojsko...

Več na Facebooku >

Dejan Zavec, najboljši slovenski boksar vseh časov, Aljažev trener: "Aljaž je fizično in psihično na zelo visokem nivoju, zato tudi v mednarodnem prostoru dosega zavidljive rezultate...

Več na Facebooku >