Vojašnice odprle vrata dijakom

PP

Vojašnice odprle vrata dijakom

Srednješolci iz Slovenske Bistrice na obisku v Vojašnici Vincenca Repnika

Dijaki in dijakinje Srednje šole Slovenska Bistrica so obiskali Vojašnico Vincenca Repnika v Slovenski Bistrici, kjer so jih pripadniki 670. logističnega polka, Vojaške zdravstvene enote in Skupine za promocijo zaposlovanja Logistične brigade seznanili z delom vojaka in s tehniko, ki jo uporabljajo pri svojem delu. Vojašnico je obiskalo 160 dijakov in dijakinj, ki so v prijetnem druženju z vojaki izvedeli marsikaj novega o Slovenski vojski in možnostih sodelovanja, ki jim jih vojska ponuja. Največ zanimanja so pokazali za vojaško tehniko in pa za oba poletna tabora, ki ju za mlade tudi letos organizira Slovenska vojska.

 

Poročnik Rajko Tot, Skupina za pridobivanje kadra Logistične brigade: "Mladim smo predstavili vozila za oskrbo z gorivi, za oskrbo z vodo, tuširnice, pralnice, transportna vozila in pa našo zdravstveno enoto."

Mag. Iva Pučnik Ozmič, ravnateljica Srednje šole Slovenska Bistrica: "Zelo sem vesela, ker se je osebje vojašnice zelo dobro pripravilo na to predstavitev. Zdi se mi, da so taka srečanja pomembna  iz dveh razlogov: da dijaki spoznajo vlogo Slovenske vojske in da nekateri med njimi razmislijo o morebitni poklicni karieri v Slovenski vojski."

V letu 2018 bodo vse vojašnice povabile dijake srednjih šol, da jih obiščejo

V zadnjih letih kadrovska popolnitev Slovenske vojske ne dosega načrtovanega obsega kadrovskega načrta, zato je promocija zaposlovanja v Slovenski vojski ena ključnih nalog v tem letu. Eden od ukrepov, ki naj bi pripomogli k boljši informiranosti mladih o možnostih sodelovanja s Slovensko vojsko, je tudi povabilo poveljnikov vojašnic Slovenske vojske srednjim šolam, naj jih v letošnjem letu obiščejo. Tu ne gre za klasične dneve odprtih vrat vojašnic, ki se vsako leto izvajajo v mesecu maju in septembru in so namenjeni celotni javnosti, ampak za povabilo dijakom in dijakinjam, ki jim vojaki iz prve roke predstavijo svoja delovna mesta in delo, ki ga opravljajo v službi domovine. Na ta način skušajo pridobiti čim več mladih in jih navdušiti za enega od preko petdeset poklicev, ki jih ponuja Slovenska vojska. Do konca leta bodo podobne predstavitve izvedli tudi v ostalih vojašnicah po Sloveniji.

Novice

Zdravstveni delavci so se usposabljali

Postani častnik v Slovenski vojski

Generalštab Slovenske vojske vabi kandidate za častnike na selekcijo za 31. generacijo Šole za častnike

264 štipendij MORS

Postani vojak na Facebooku

Reportažo z usposabljanja rezervistov razporejenih v Vojaško zdravstveno enoto smo objavili na https://www...

Več na Facebooku >

Pripadniki Slovenske vojske so sodelovali na mednarodni vojaški vaji Certex v Latviji, kjer je potekala Nato certifikacija enot eFP (Enhanced Forward Presence)...

Več na Facebooku >

Še nekaj video utrinkov s seznanitve z vojaško dolžnostjo v vojašnici Petra Petriča v Kranju...

Več na Facebooku >