Vojak pek

Vojak pek je usposobljen za rokovanje in vzdrževanje specialne terenske pekarne, ter v pripravi pekovskih izdelkov, ki obsegajo pripravo, pečenje in delitev pekovskih izdelkov. Pri delu mora spoštovati pravila o higieni živil (HACCP) in poleg specifičnega znanja peka,  mora skrbeti za psihofizično pripravljenost, strelsko usposobljenost ter se udeleževati usposabljanj v Sloveniji in tujini.

Vojak Jernej Valher, Četa za storitve, 670 logistični polk:
"Večinoma delamo na terenu, z mobilno pekarno lahko spečemo do 1500 štručk kruha."

Zahtevana civilna izobrazba:

Za Vojaka peka je zahtevana najmanj IV. stopnja civilne izobrazbe. Željeno je, da ima pripadnik končan civilni poklic pek, slaščičar ali kuhar.

Dodatna strokovna usposabljanja:

Po končanem temeljnem in osnovnem vojaško-strokovnem usposabljanju v Vipavi mora pripadnik, ki bo zasedel delovno mesto vojak pek, opraviti usposabljanja za vojaško evidenčno dolžnost oskrba, kjer se priuči rokovanja s specialno terensko pekarno in osvoji znanja, ki so potrebna za delo v terenski pekarni.

Posebna oprema:

Pri terenskem zagotavljanju pekovskih izdelkov vojak pek uporablja zaščitna kuharska oblačila. Pri vseh ostalih nalogah pripadnik uporablja bojno ali službeno uniformo.

Prijavi se in postani pripadnik SV

The remote server returned an error: (400) Bad Request.