Veterinar na področju higiene živil

Veterinar, ki je odgovoren za področje higiene živil, izvaja naloge z namenom zagotavljanja higienske ustreznosti surovin in živil živalskega izvora ter pitne vode. Skrbi tudi za higiensko ustreznost živil, krmil in vode za napajanje živali. Naloge izvaja v miru, vojni ter izrednih razmerah doma in v tujini.

VVU IX. r. Aljoša Žerjav, Epidemiološki center Veterinarske enote SV:
Raziskujemo in analiramo v moderno opremljenih laboratorijih, kjer opravljajamo tudi mikrobiološke preiskave brisov, površin, hrane in vode ter imunološke preiskave na zoonoze (bolezni ki se prenašajo z živali na ljudi) ter gospodarsko nevarne bolezni.

Sprejemni pogoji:

  • univerzitetna Veterinarska fakulteta z opravljenim državnim izpitom,
  • licenca Veterinarske zbornice.
     

 Usposabljanja:

  • temeljno vojaško-strokovno usposabljanje,
  • osnovno vojaško- strokovno usposabljanje,
  • usposabljanja za vojaško evidenčno dolžnost veterinar,
  • pridobivanje strokovnih znanj, doma in v tujini, zaradi ohranitve veterinarske licence.

Naloge:

  • samostojno načrtovanje in izvajanje nalog s področja zagotavljanja zdravstveno ustreznih živil in pitne vode,
  • izvajanje monitoringa pitne vode,
  • izvajanje notranjega nadzora sistema HACCP, izdelave poročil in odrejanje ukrepov,
  • izdelava epidemiološkega poročila, s področja higiene živil in pitne vode, za pripadnike na MOM.
  • izvajanje usposabljanja pripadnikov s področja higiene živil in pitne vode,
  • skrb za sprejem in uveljavitev NATO stanagov s področja higiene živil,
  • sodelovanje na mednarodnih vajah doma in v tujini.

Oprema:

 

  • komplet za odvzem vzorcev (hladilna torba, brisi, posode za vzorce, termometer…),
  • veterinarska zaščitna oprema (zdravniška halja, natikači).

Prijavi se in postani vojak SV

Postani vojak na Facebooku

Reportažo s slovesne prisege ob zaključku temeljnega vojaško-strokovnega usposabljanja kandidatov za vojake generacije september 2018 in 68...

Več na Facebooku >