Javni natečaj za podelitev štipendije za poklicno delo v Slovenski vojski za šolsko leto 2020/2021

1. Javni natečaj za podelitev 30 štipendij kandidatom za častnike in višje vojaške uslužbence v Slovenski vojski za šolsko leto 2020/2021

Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije - Generalštab Slovenske vojske objavlja Javni natečaj za podelitev 30 štipendij kandidatom za častnike in višje vojaške uslužbence za študijske programe 1. bolonjske stopnje, za poklicno delo v Slovenski vojski za študijsko leto 2020/21, ki bodo štipendijo prejemali, od vključno prvega letnika dalje. 
Štipendije se bodo prioritetno podelile za naslednje smeri izobrazbe: medicina, zdravstvena nega, računalništvo in informatika, strojništvo (letalstvo, letalski inženir, ladijsko strojništvo, strojništvo), elektrotehnika, pomorstvo in promet (navtika), kemija (kemijska tehnologija), mikrobiologija in ekonomija.

Prijava za pridobitev štipendije se posreduje v pisni obliki in obsega:

Prijavo pošljite do vključno 31. decembra 2020 preko aplikacije za oddajo e-prijav na tej strani (spodaj) oziroma jo skupaj s prilogami pošljite na upravo za obrambo na območju vašega stalnega prebivališča, kjer vam bodo nudili tudi pomoč in dodatne informacije. Kandidati za smer letalstvo (piloti) morajo zaradi obširnejšega sistema selekcije vloge oddati najkasneje do 17. 4. 2020.

2. Javni natečaj za podelitev 200 štipendij za poklicno delo v Slovenski vojski za šolsko leto 2020/2021 - vojak/vojakinja

Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije - Generalštab Slovenske vojske objavlja Javni natečaj za podelitev 200 štipendij za poklicno delo v Slovenski vojski kandidatom za vojake, srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov za poklicno delo v Slovenski vojski za šolsko leto 2020/21, ki bodo štipendijo prejemali, od vključno prvega letnika dalje.
Štipendije se bodo prednostno podelile za programe tehničnih smeri: strojništvo, elektrotehnika, računalništvo, informatika, telekomunikacije, gradbeništvo, promet, pomorstvo, kemija, mehatronika, zdravstvo in druge podobne programe.

Prijava za pridobitev štipendije se posreduje v pisni obliki in obsega:

Prijavo pošljite do vključno 31. decembra 2020 preko aplikacije za oddajo e-prijav na tej strani (spodaj) oziroma jo skupaj s prilogami pošljite na upravo za obrambo na območju vašega stalnega prebivališča, kjer vam bodo nudili tudi pomoč in dodatne informacije.

 

Več o štipendijah MORS.

Prijavi se in postani štipendist MORS

JE POKLIC VOJAK PRIMEREN ZATE?

Te mika delo v izurjeni skupini, kjer lahko popolnoma zaupaš svojim soborcem?

The remote server returned an error: (400) Bad Request.