Zimski in poletni vojaški tabor »MORS in mladi«

Slovenska vojska v času zimskih in poletnih počitnic za srednješolce organizira brezplačni vojaški tabor »MORS in mladi«, ki je namenjen nepolnoletnim dijakom in dijakinjam. Namen tabora, ki poteka od leta 2005, je udeležencem približati vojaške veščine ter spoznati življenje in delo vojaka.

V letu 2019 se izvede zimski in poletni tabor »MORS in mladi« v naslednjih terminih: 

Tabor
Kraj izvajanja
Čas izvedbe  Število udeležencev do
MORS in mladi - zimski Bohinjska Bela 18. 2. do 22. 2. 2019 50 dijakov
MORS in mladi - zimski Bohinjska Bela 25. 2. do 1. 3. 2019 50 dijakov
MORS in mladi - poletni Vipava 1. 7. do 6. 7. 2019 100 dijakov
MORS in mladi - poletni Novo mesto 1. 7. do 6. 7. 2019 100 dijakov
MORS in mladi - poletni Murska Sobota 8. 7. do 13. 7. 2019 100 dijakov

Prijavnica za poletne tabore MORS in mladi bo objavljena 6. maja 2019 tukaj!

Odhod na vse tabore »MORS in mladi« je iz Ljubljane in je obvezen za vse udeležence, saj bo prvi dan v Ljubljani zadolžitev potrebne opreme. Ob zaključku tabora vse udeležence, ki bodo to želeli, odpeljemo nazaj v Ljubljano.

 

Program, po katerem poteka poletno taborjenje vključuje predvsem praktične vsebine iz vojaškega življenja, kot so spoznavanje oborožitve in opreme, postrojitve z orožjem in brez, vojaške navade in vljudnosti, osnove orientacije, streljanje na simulatorju, priprave na streljanje in streljanje z malokalibrsko puško, maskiranje, priprava ognjišč in hrane, premikanje na bojišču in podobno. Program je praviloma popestren tudi z družabnimi in športnimi dogodki.

V letu 2019 v času zimskih počitnic organiziramo prvič dva petdnevna zimska tabora »MORS in mladi«, kjer bodo zajete zimske aktivnosti in preživetje v naravi v zimskih razmerah  z vsebinami s področja vojaškega gorništva, kot so seznanitev z vojaško in specialistično opremo, nevarnosti v gorskem svetu, prva pomoč v gorskem svetu, orientacija na smučeh ali krpljah, izdelava bivaka, smučanje, patruljni tek s streljanjem na biatlonske tarče.

Ponujamo vam torej možnost za koristno preživetje dela počitnic na taborjenju, ki vam bo zagotovo ostal v spominu in vam bo mogoče tudi osnova za izbiro vojaškega poklica.

Nekaj vtisov iz Tabora MORS in mladi nam je poslala Tjaša Dolinšek, udeleženka tabora 2016. Preberite!

 

Postani vojak na Facebooku

Nekaj foto utrinkov iz tradicionalnega pohoda Dancon March, ki so se ga udeležili pripadniki 38...

Več na Facebooku >

Andreja Leški-judo, Športna enota Slovenske vojske Danes smo na treningu obiskali pripadnico Športne enote Slovenske vojske,vrhunsko športnico, judoistko Andrejo Leški...

Več na Facebooku >

V našem uredništvu se je oglasil nagrajenec naše nagradne igre Matjaž, ki je za nagrado prejel nahrbtnik, spalno vrečo, šotorsko krilo, menažko, čutaro, pribor, baterijsko svetilko, vetrovko, telovadn...

Več na Facebooku >