Tabor »MORS in mladi«

Slovenska vojska v času zimskih in poletnih počitnic za srednješolce organizira brezplačni vojaški tabor »MORS in mladi«, ki je namenjen dijakom in dijakinjam. Namen tabora, ki poteka od leta 2005, je udeležencem približati vojaške veščine ter spoznati življenje in delo vojaka.

V letu 2020 bo zimski tabor »MORS in mladi« v naslednjih terminih: 

Tabor
Kraj izvajanja
Čas izvedbe  Število udeležencev do
MORS in mladi - zimski Bohinjska Bela 17. 2. do 21. 2. 2020 50 dijakov/dijakinj
MORS in mladi - zimski Črna na Koroškem 24. 2. do 28. 2. 2020 50 dijakov/dijakinj

Prijavnica za zimski tabor MORS in mladi 2020 


Odhod na vse tabore »MORS in mladi« je iz Ljubljane in je obvezen za vse udeležence, saj bo prvi dan v Ljubljani zadolžitev potrebne opreme. Ob zaključku tabora vse udeležence, ki bodo to želeli, odpeljemo nazaj v Ljubljano.

 

Program, po katerem poteka zimsko taborjenje vključuje predvsem praktične vsebine iz gorniškega vojaškega življenja, kot so premikanje po zasneženem terenu s turnimi smučmi in krpljami, spoznavanje nevarnosti snežnih plazov, spoznavanje oborožitve in opreme, postrojitve z orožjem in brez, vojaške navade in vljudnosti, osnove orientacije, streljanje na simulatorju, priprave na streljanje in streljanje z malokalibrsko puško ... Program je praviloma popestren tudi z družabnimi in športnimi dogodki.

Ponujamo vam torej možnost za koristno preživetje dela počitnic na Taboru MORS in mladi, ki vam bo zagotovo ostal v spominu in vam bo mogoče tudi osnova za izbiro vojaškega poklica.

Nekaj vtisov iz Tabora MORS in mladi nam je poslala Tjaša Dolinšek, udeleženka tabora 2016. Preberite!

 

The underlying connection was closed: An unexpected error occurred on a receive.