Prijava na brezplačni tabor MORS in mladi
Vipava 26. junij – 1. julij 2017

Dijaki in dijakinje!

Vas zanimajo osnovne vsebine vojaškega usposabljanja in urjenja? Želite spoznati opremo in oborožitev, ki ju uporablja slovenski vojak?

Koristne izkušnje

Če želite spoznati nove prijatelje in preživeti nekaj dni v naravi ter nadgraditi vaše vedenje o orientaciji ali izboljšati telesno pripravljenost, potem je brezplačni vojaški tabor "MORS in mladi" prava priložnost za vas.

Pohitite s prijavami, saj bo osnovni kriterij za izbor čas prijave! Število mest je omejeno na do 100.

Okvirne vsebine usposabljanja

Seznanitev s hišnim redom vojašnice in z vsemi aktivnostmi na usposabljanju, zlaganje osebne opreme v omarice, urejanje postelj ter seznanitev z dolžnostmi in izvajanjem redarske službe, nošenje in uporaba osebne opreme, postrojitvena pravila, preživetje v naravi ter gibanje vojaka po bojišču, predstavitev orožja: pištola Beretta, avtomatska puška F2000S, podcevni bombomet, mitraljez MAG, mitraljez MINIMI in oprema Bojevnik 21. stoletja, orientacija, uporaba busole, branje karte, gibanje po azimutu, orientacijski pohod, lasersko streljanje s pištolo in puško ter  streljanje z zračno puško, različne športne aktivnosti, ogled Muzeja vojaške zgodovine v Pivki in 45. centra goseničnih vozil, pospravljanje in čiščenje prostorov ter podelitev potrdil o udeležbi.

Prijava

Izpolnjeno prijavnico pošljite do petka, 2. junja 2017, na naslov:

Ministrstvo za obrambo
Sektor za vojaške zadeve
Vojkova cesta 55/a
1000 Ljubljana

(s pripisom; za tabor MORS in mladi) ali po elektronski pošti na naslov glavna.pisarna@mors.si (v PDF formatu, možno tudi JPG). Vse druge formate, ki so nezdružljivi z našo informacijsko rešitvijo za upravljanje dokumentarnega gradiva, bomo zavračali.

Odhod na tabor je iz Ljubljane in je obvezen za vse udeležence, saj bo prvi dan v Ljubljani zadolžitev opreme.

Dodatne informacije o taboru lahko dobite preko e-pošte; naborna.pisarna@mors.si ali brezplačnega telefona: 080 1322.

Opomba: Vsi udeleženci tabora prejmejo potrdila o udeležbi, za najboljše pa bodo pripravljena posebna priznanja.

Postani vojak na Facebooku

Na Rogli so ta vikend potekale tekme za svetovni pokal v deskanju na snegu...

Več na Facebooku >