Nagovor

Spletno mesto Postani vojak na Ministrstvu za obrambo pripravljamo za vse, ki vas zanima Slovenska vojska, življenje in delo slovenskega vojaka ter oprema in orožje, ki ju uporablja.

Biti pripadnik Slovenske vojske je nekaj posebnega in častnega ter zahteva od vojaka disciplino, stalno pripravljenost za opravljanje vseh zahtevanih nalog, ustrezno psihofizično pripravljenost, predanost kolektivu in neprestano krepitev tovarištva in medsebojnega spoštovanja. Prav zato se vojaki še posebej zavedajo pomena domovinske vzgoje in domoljubja ter spoštovanja države in državnih simbolov, kar je treba v naši družbi še kako negovati in krepiti.

Za vse, ki bi želeli sodelovati s Slovensko vojsko kot poklicni pripadniki ali kot vojaki na prostovoljnem služenju in kot pripadniki pogodbene rezervne sestave, imamo pripravljene številne koristne informacije o pogojih, ki jih morate izpolnjevati, in selekcijskih postopkih, ki morajo zato biti izpeljani.

Na naših spletnih straneh boste lahko našli tudi informacije o vojaških in študentskih taborih, ki se jih vsako leto udeleži veliko dijakov in študentov iz vse Slovenije in so med mladimi zelo priljubljeni. Prav tako najavljamo dogodke in prireditve, na katerih se predstavlja Slovenska vojska, objavljamo informacije o prostih delovnih mestih v Slovenski vojski ter o pogojih in možnostih za pridobitev štipendije Slovenske vojske.

Spletno mesto Postani vojak prinaša dinamične prikaze uporabe opreme in orožja ter usposabljanja pripadnikov Slovenske vojske in številne informacije o aktualnem dogajanju v SV, večkrat pa vas tudi povabimo, da sodelujete na naših nagradnih igrah.

Slavko Delalut, odgovorni urednik

Prijavi se in postani vojak SV

Postani vojak na Facebooku

Namen "Predupokojitvenega seminarja MO - Debeli Rtič 2017" je preko predavanj vrhunskih slovenskih strokovnjakov s področja gerontologije, socialno varstvenih storitev, zdrave prehrane, odvisnosti, me...

Več na Facebooku >

Med vsemi vami, ki boste to objavo delili, všečkali in/ali komentirali, bomo v sredo 28...

Več na Facebooku >

Uprava za obrambo Ljubljana je skupaj s skupino za promocijo in 10...

Več na Facebooku >