Humanitarne akcije

Slovenska vojska je že mnogokrat dokazala, da resnično podpira vse oblike humanitarnih dejavnosti, s katerimi pomagajo ljudem, ki so se znašli v težavah. Ena od teh so tudi krvodajalske akcije, ki se jih pripadniki Slovenske vojske redno udeležijo v velikem številu. Krvodajalci, ki se odzovejo povabilu na odvzem krvi, tako zagotavljajo zadostne količine krvi za potrebe slovenskih bolnišnic in rešujejo življenja ljudem, ki potrebujejo našo pomoč.

Pomoč pri reševanju begunske krize

Slovenska vojska je logistično podprla Policijo in Civilno zaščito pri nalogah v zvezi z migrantsko problematiko. Sodelovanje je potekalo nemoteno in je bilo odlično koordinirano. Pripadniki Slovenske vojske so zagotovili logistično in drugo tehnično podporo, Policiji pa so pomagali tudi pri izvajanju nalog v namestitvenih centrih.
Slovenska vojska je tako med ostalim pripravila več kot 70.000 toplih obrokov, kar je bilo za migrante, še posebej pa za otroke, po neprespanih nočeh in dolgem potovanju zelo pomembno in dobrodošlo.
Na vsakem koraku, in to je veljalo za vse enote SV, ki so sodelovale v tej humanitarni akciji po celi Sloveniji, je bilo čutiti odgovornost in pripravljenost vojakov pomagati in izvrševati naloge, ki ne poznajo delovnega časa, nedelj in praznikov.

The remote server returned an error: (400) Bad Request.