Na obisku v vašem kraju

Prireditve v različnih krajih po Sloveniji, na katerih sodeluje tudi Slovenska vojska, vedno pritegnejo veliko število obiskovalcev, ki si z zanimanjem ogledajo opremo, oborožitev, bojna vozila in dinamične predstavitve ter se lahko pogovorijo s slovenskimi vojaki o njihovih izkušnjah doma in v tujini. Tovrstna druženja so tudi odlična priložnost za seznanjanje mladih o možnostih sodelovanja s Slovensko vojsko.

Kočevje

Seznanitve osemnajstletnih državljanov Republike Slovenije z vojaško dolžnostjo so tudi dobra priložnost za promocijo Slovenske vojske. Seznanitev v Kočevju je bila še posebej privlačna, saj je na njej sodelovalo kar nekaj enot Rodovskega bataljona 72. brigade in 74. pehotnega polka.

Prijetno druženje v Vipavi

Kandidati za vojaka 69. generacije in vojaki prostovoljci 42. generacije iz Bohinjske Bele si bodo še posebej zapomnili slovesno prisego, ki so jo dali na slovesnosti v Vipavi.
Prireditev je namreč prvič potekala na Glavnem trgu v Vipavi, kar je še en dokaz več o odličnem sodelovanju Slovenske vojske z lokalnimi skupnostmi. Veliko število staršev, svojcev in prijateljev je uživalo v slavnostnem vzdušju in bogatem kulturnem programu in seveda vsi so bili ponosni, ker so njihovi fantje in dekleta uspešno zaključili naporna usposabljanja.

Slovenska vojska 'zavzela Celje'

Dan odprtih vrat Vojašnice Franc Rozman Stane je letos potekal drugače, kot prejšnja leta. Namesto da bi Celjani prišli v vojašnico, so vojaki zavzeli celjsko mestno jedro. Pripadniki 20. pehotnega polka in Rodovskega bataljona 72. BR SV so prikazali Celjanom orožje in opremo Orkester in Garda SV pa sta poživila mestno jedro z odličnima nastopoma.

The remote server returned an error: (400) Bad Request.