Na različnih sejemskih prireditvah se številnim obiskovalcem predstavlja tudi Slovenska vojska in Ministrstvo za obrambo. Mladim iskalcem zaposlitve in tudi tistim, ki se šele odločajo, kam po dokončanem šolanju, so na voljo vse potrebne informacije o tem, kako in na kakšen način lahko sodelujejo s Slovensko vojsko, kaj od njih pričakujemo in kaj jim ponujamo.

Slovenska vojska na MOS v Celju

Na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju so se v sodelovanju z Upravo za obrambo Celje že dvanajstič zapored predstavile tudi enote Slovenske vojske. S številom obiskovalcev in z interesom, ki so ga pokazali za Slovensko vojsko, smo lahko več kot zadovoljni.

Andreja Katič, ministrica za obrambo:
"Veseli me, da vsi predstavniki Slovenske vojske in Uprave RS za zaščito in reševanje suvereno predstavljajo državljanom in državljankam svoje poslanstvo."

Poleg statične predstavitve enot SV na predstavitvenem prostoru MO so se vsak dan na centralnem odru in stojnici predstavljali vrhunski športniki, zaposleni v SV in tudi na ta način pripomogli k ohranjanju in poglabljanju stikov s civilnim okoljem in promociji poklica vojaka in SV. Svoj prispevek pa je letos dodal še orkester SV, ki je nastopil na otvoritveni slovesnosti letošnjega sejma, odlično pa se je predstavila tudi Garda Slovenske vojske.

Festival za tretje življenjsko obdobje

Ministrstvo za obrambo že vrsto let sodeluje na Festivalu za tretje življenjsko obdobje, kjer predstavlja predupokojitvene seminarje in skrb za bivše pripadnike SV, poleg tega pa se predstavljajo tudi Društvo upokojencev MORS, Prostovoljsko društvo MORS, veterani vojne za Slovenijo, Zveza slovenskih častnikov in Uprava RS za zaščito in reševanje. Prireditev so popestrili vrhunski športniki zaposleni v Športni enoti SV in Vojaška zdravstvena enota.

Na Škisovi tržnici

Pripadniki Čete JRKBO in Lahke raketne baterije ZO Rodovskega bataljona 1. BR, Veterinarske enote ter Centra za združeno usposabljanje so predstavili del svoje oborožitve in opreme na Škisovi tržnici v Ljubljani. Delavci Uprave za obrambo Ljubljana pa so mlade seznanjali z možnostmi zaposlitve v Slovenski vojski.

The remote server returned an error: (400) Bad Request.