Vojaški konvoji

Z namenom, da se okrepi sodelovanje občin in Slovenske vojske na območjih, kjer Slovenska vojska ni redno prisotna, enote teritorialnih polkov obeh brigad SV organizirata konvoje Slovenske vojske.

Konvoj sestavljen iz več bojnih vozil se odpravi iz vojašnice zgodaj zjutraj in se ustavlja v krajih, kjer pripadniki Slovenske vojske prebivalcem predstavijo življenje in delo slovenskega vojaka.

Dogodek med prebivalstvom, še posebej med mladimi, vedno vzbudil veliko zanimanja, saj si lahko ogledajo dinamične predstavitve in velik del opreme in orožja, ki ju uporablja slovenski vojak, predstavniki pristojne uprave za obrambo pa jim predstavijo možnosti za zaposlitev in druge oblike sodelovanja s Slovensko vojsko.

Postani vojak na Facebooku

Nekaj foto utrinkov iz tradicionalnega pohoda Dancon March, ki so se ga udeležili pripadniki 38...

Več na Facebooku >

Andreja Leški-judo, Športna enota Slovenske vojske Danes smo na treningu obiskali pripadnico Športne enote Slovenske vojske,vrhunsko športnico, judoistko Andrejo Leški...

Več na Facebooku >

V našem uredništvu se je oglasil nagrajenec naše nagradne igre Matjaž, ki je za nagrado prejel nahrbtnik, spalno vrečo, šotorsko krilo, menažko, čutaro, pribor, baterijsko svetilko, vetrovko, telovadn...

Več na Facebooku >