Veronika Domjan

Sodelovanje s Slovensko vojsko zame predstavlja čast in obenem veliko odgovornost, obenem pa je to potrditev, da so moji rezultati dobri, saj sem se pridružila najboljšim športnikom v Sloveniji. Slovenska vojska, mi je zagotovila, da se sedaj počutim varno in bo moje treniranje lahko potekalo še bolj intenzivnejše.

V prihodnosti si želim, da ostanem zdrava in, da se moji rezultati postopoma zvišujejo. Vse je podrejeno delovanju za naslednje olimpijske igre 2020 v Tokiu. Do tedaj pa bom se trudila posegati po kar se da najvišjih mestih na evropskih in svetovnih prvenstvih.

Največji uspehi

  • 4. mesto na Svetovnem prvenstvu za mlajše mladince in mladinke v  Donetsku(Ukrajina)/2013
  • 2. mesto na Evropskem prvenstvu za mladince in mladinke na Švedskem/2015
  • 1. mesto na Zimskem evropskem prvenstvu v metih v Romuniji/2016
  • 10. mesto na Evropskem prvenstvu za člane in članice v  Amsterdamu(Nizozemska)/2016
  • 2. mesto na Zimskem evropskem prvenstvu v metih na Kanarskih otokih/2017
  • Sem lastnica vseh državnih rekordov v disciplini met diska od pionirk do članic in prva Slovenka, ki je disk vrgla preko 60 metrov, natančneje 60,11m.

O metu diska

Disk je ena od štirih metalnih disciplin v atletiki. Težek je 1 kilo in na prvi pogled izgleda kot malce debel CD za računalnik. Metanje diska poteka v metalnem krogu, ki je velik približno 2,50 metra. Disk mečemo iz krožne tehnike, najpomembneje pa je, da na koncu ne naredimo prestopa in da disk pade v sektor, ki je na travi označen z belimi trakovi. 

The remote server returned an error: (400) Bad Request.