Tim Mastnak, deskar na snegu

"Sodelovanje s Slovensko vojsko mi pomeni čast, da bom zastopal  in promovirač Slovensko vojsko širom sveta. Obenem pa mi bo omogočilo, da se bom lažje in bolje pripravljal na tekmovanja.
Cilji za prihajajočo sezono so po tako uspešni pretekli sezoni, kot je bila lanska, seveda visoki. V naslednji sezoni je na sporedu 18 tekem svetovnega pokala, v katerih se bom ponovno potegoval za najvišja mesta. Ob koncu sezone želim biti ponovno v igri za veliki kristalni globus. Prav tako pa želim pripravljenost ohranjati ter nadgrajevati tudi v naslednjih sezonah. Ves program dela je zastavljen tako, da bom do Olimpijskih iger 2022 zdrav in v najboljši formi."

Največji uspehi:

  • 2. mesto svetovno prvenstvo - Park City, ZDA, februar 2019
  • 1. mesto in mali kristalni globus v skupnem seštevku paralelnega veleslaloma v sezoni 2018/2019
  • 1. mesto mladinsko svetovno prvenstvo - Valmalenco, Italija, marec 2011
  • 1. mesto svetovni pokal - Carezza, Italija, december 2018
  • 1. mesto svetovni pokal - Secret Garden, Kitajska, februar 2019
  • 16. mesto olimpijske igre - PyeongChang, Južna Koreja, februar 2018

O deskanju na snegu

Tekmujem v deskanju na snegu in sicer v olimpijskih, paralelnih disciplinah. Naša oprema se razlikuje od "freestyle" opreme. Uporabljamo deskarske čevlje, ki so podobni smučarskim, prav tako pa so deske prilagojene za doseganje večjih hitrosti. Posebnost našega športa je, da tekme potekajo na izpadanje. Kar pomeni, da je za zmago potrebno odpeljati 2 kvalifikacijski vožnji nato pa se začnejo dvoboji na izpadanje. Tekmovalec, ki pride prvi v cilj, gre naprej v naslednji krog.

The remote server returned an error: (400) Bad Request.