Anja Osterman - kajak na mirnih vodah

"Sodelovanje s slovensko vojsko mi omogoča kvalitetnejše treninge zaradi finančne pomoči. Glavni cilj sezone je bil poleg uspešnih tekmovanj tudi uvrstitev v športno enoto Slovenske vojke. Oba cilja sta bila uspešno opravljena. Veselim se sezone 2019 saj bom zastopala Slovensko vojsko na največjih tekmovanjih.
Načrti za prihodnost so jasno zastavljeni, doseči kvoto na prihajajočem svetovnem prvenstvu 2019 za Olimpijske igre v Tokiu. Z treningi smo trdno začeli že v oktobru in napredki so že vidni. Posvetili se bomo napakam v zaveslajih in le te poskušali odpraviti, saj le 6 mest v dvojcih doseže kvoto za OI."

 

Največji uspehi:

V dvojcu s Špelo Ponomarenko Janić v letu 2017:

  • 3 mesto na svetovnem pokalu v Szegedu
  • 2 mesto na evropskem prvenstvu v Plodivu
  • 3 mesto na svetovnem prvesntvu v Račicah

O kajaku na mirnih vodah:

Tekmujem v kajaku na mirnih vodah. Marsikdo se sprašuje, kakšna je sploh razlika med kajakom in kanujem. Že na prvi pogled se opazi, da imajo kajakaši dvolistno, medtem ko imajo kanuisti enolistno veslo. To pa ni edina razlika med tema dvema disciplinama. Pri prvi namreč v čolnu sedijo, pri drugi pa klečijo.
Sama torej v kajaku sedim in večja tekmovanja so organizirana na veslaških progah. Tekmovanja potekajo na 1000, 500 in 200m in po 9 tekmovalcev je na startu v ravni liniji, vsak v svojem štartnem boksu in v svoji progi. Proge se široke 9 m in s svojim kajakom tekmuješ v 4m sredinskem delu proge. Zmaga tisti tekmovalec kateri prvi prečka ciljno linijo. Tekmuješ lahko v enojcu, dvojcu ali četvercu.

The remote server returned an error: (400) Bad Request.